Voor de presentatie van zijn album ‘Myfyrio’ in het Gravensteen enkele jaren geleden wist Myrddin niemand minder te strikken dan rijzende ster Nino de los Reyes – éen van de stevigste performers in de hedendaagse flamenco die extra poëzie brengt in de sowieso al beeldrijke taal van Myrddin..

Nino de los Reyes toerde onder meer met Carmen CortesJavier Baron en Tony Gatlif’s show Vertige of was te zien als gast bij Pepe HabichuelaEnrique Morente of de band van Paco de Lucia, in een eerbetoon aan de grootmeester. De los Reyes wordt vooral geprezen voor zijn ongelooflijke voetenwerk en zijn buitengewoon gevoel voor ritme. Dat hoor je ondermeer op Paul Simon’s album “Stranger to Stranger”. Nino de los Reyes vormt samen met pianist Chick Corea en andere muzikanten de Spanish Heart Band vormen en wonnen drie jaar geleden een Grammy Award voor ‘Best Latin Jazz Album’.

 

16 maart te bewonderen in Minard tijdens Soirée Negociée #3. In het bijzondere gezelschap van rijzende ster Nino de los Reyes  , één van de stevigste performers in hedendaagse flamenco, Tomas De Smet, Lionel Beuvens en Stijn Kuppens.

? minard.be/voorstelling/soiree-negociee-3-citadelic-invites-zephyrus-flamencowboys-myrddin-nino-de-los-reyes

17 maart in zarlardinge tijdens ‘Una noche in Las Ardennas Flamencas’. Voor deze gelegenheid nodigt Myrddin, naast Nino de los Reyes, Stijn Kuppens (cello) en Tomas Desmet (bas), het Braziliaanse topduo Pablo & Helena uit.